Frankrikes skyttekung Griezmann: Förlusten suger, men sådan är fotbollen

Bild: Martin Bureau

Frankrikes stjärnforward, Antoine Griezmann, som förlorade på hemmaplan i EM-finalen fick svälja sin besvikelse efter matchen mot Portugal.

– Det här är frustrerande. Det här suger, men fotboll är sådant, sade Griezmann efter finalen.

– Vi var inte lika disciplinerade som mot Tyskland, vi träffade stolpen och jag hade också målchanser, det är frustrerande men vi måste komma tillbaka starkare än förut.

Frankrike måste resa sig fort efter förlusten mot Portugal och vara starka inför kvalmatcherna i VM 2018, sade han. Kvalmatcherna börjar i september.

Den 25-åriga Griezmann vann överlägset titeln som målkung i EM-turneringen. Griezmann, som representerar Atletico Madrid, gjorde sex mål i EM-turneringen då andra spelare som mest gjorde tre mål.

Griezmann kunde ännu inte fira sin prestation efter finalförlusten.

– Efter en tid kommer jag säkert vara stolt, men just nu tänker jag på mina lagkamrater och är väldigt besviken för deras skull.

Griezmann sade också att förlusten var den andra på en kort tid för honom personligen. Hans lag Atletico Madrid förlorade mot sin ärkefiende Real Madrid i Champions League-finalen.

Innan EM-finalen förväntades kampen mellan Portugals kapten, Cristiano Ronaldo och Griezmann bli hård, men Ronaldo tvingades lämna planen efter 20 minuter på grund av en knäskada.

Enligt Griezmann visade händelsen att Portugals lag inte endast består av Ronaldo.

– De har ett starkt försvar och de lyckades göra mål, också utan Ronaldo. Vi spelade mot en fin motståndare och de bevisade det.

Griezmann sade att trots sin segervilja förlorade Frankrike sin chans till mästerskapet.

– Det här var inte vår kväll. Vi kan vara stolta för vårt lag och för vad vi gjorde, det här var en bra turnering. 

”Nu sover jag gott, äntligen!”

Angelina fick dålig sömn men rogivande växter hjälpte henne. "Min livskvalitet är mycket bättre nu" säger hon. 20.9.2018 - 13.33