Frankrikes damer slår tittarrekord

Wendie Renard, målnickare mot Sydkorea, och hennes franska lagkamrater skapar fotbollsfeber i hemlandet under VM. Arkivbild. Bild: Alessandra Tarantino/TT-AP

Fotbollsfebern har slagit klorna i Frankrike igen – ett år efter herrarnas VM-guld.

Nu är det damlandslaget, en av förhandsfavoriterna i VM på hemmaplan, som fyller arenorna och cheferna på franska tv-bolaget TF1 gnuggar händerna över rekordhöga tittarsiffror och reklaminkomster.

TF1 hade räknat med tittarsiffror på fem miljoner till öppningsmatchen mot Sydkorea. I stället hade sändningarna 10,9 miljoner tittare som toppsiffra, vilket enligt bolaget var rekord för en damfotbollsmatch i kanalen.

I andra matchen mot Norge slogs den rekordnoteringen med 11 miljoner som topp. Det är på samma nivå som Frankrikes inledande matcher i herrarnas fotbolls-VM förra året.

Enligt tidningen Le Parisien höjde TF1 priset för ett 30-sekunders reklaminslag efter första matchen, från 73 000 euro (motsvarande nästan 776 000 kronor) till 116 000 euro (drygt 1,2 miljoner kronor).

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46