Frankrike, Kroatien och Sverige stiger på världsrankningen

Världsmästerskapet lyfte Frankrike till första plats i världsrankninge. Bild: Franck Fife / AFP / Lehtikuva

Sverige gjorde succé i sommarens fotbolls-VM med en kvartsfinalplats och kliver nu elva placering i Fifas rankning. Topplaceringen går till de färska världsmästarna.

Sverige är uppe på en 13:e plats i världsrankningen, vilket är två placeringar bättre än världsmästarlaget från 2014, Tyskland. Detta är den bästa placeringen för det svenska herrlandslaget sedan 2005.

Tyskland var rankat som världsetta inför världsmästerskapet i Ryssland men efter misslyckandet och uttåget i gruppspelet har laget rasat till en 15:e plats.

Sverige vann samma grupp före just Mexiko, Sydkorea och Tyskland och besegrade sedan Schweiz i åttondelsfinalen innan det blev förlust mot England i kvartsfinalen.

Världsmästaren Frankrike klättrar sex placeringar och är ny etta på världsrankningen och tvåan Kroatien klättrade från 20:e till fjärde plats på listan.

Finland i sin tur kliver en position högre och befinner sig nu på 62:a plats.

1) Frankrike (tidigare rankat 7)

2) Belgien (1)

3) Brasilien (2)

4) Kroatien (20)

5) Uruguay (14)

6) England (12)

7) Portugal (4)

8) Schweiz (6)

9) Spanien (10)

9) Danmark (12)

...

13) Sverige (24)

62. Finland (63)

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning