Frankrike, Kroatien och Sverige stiger på världsrankningen

Världsmästerskapet lyfte Frankrike till första plats i världsrankninge. Bild: Franck Fife / AFP / Lehtikuva

Sverige gjorde succé i sommarens fotbolls-VM med en kvartsfinalplats och kliver nu elva placering i Fifas rankning. Topplaceringen går till de färska världsmästarna.

Sverige är uppe på en 13:e plats i världsrankningen, vilket är två placeringar bättre än världsmästarlaget från 2014, Tyskland. Detta är den bästa placeringen för det svenska herrlandslaget sedan 2005.

Tyskland var rankat som världsetta inför världsmästerskapet i Ryssland men efter misslyckandet och uttåget i gruppspelet har laget rasat till en 15:e plats.

Sverige vann samma grupp före just Mexiko, Sydkorea och Tyskland och besegrade sedan Schweiz i åttondelsfinalen innan det blev förlust mot England i kvartsfinalen.

Världsmästaren Frankrike klättrar sex placeringar och är ny etta på världsrankningen och tvåan Kroatien klättrade från 20:e till fjärde plats på listan.

Finland i sin tur kliver en position högre och befinner sig nu på 62:a plats.

Fakta

Fifas världsrankning:

1) Frankrike (tidigare rankat 7)

2) Belgien (1)

3) Brasilien (2)

4) Kroatien (20)

5) Uruguay (14)

6) England (12)

7) Portugal (4)

8) Schweiz (6)

9) Spanien (10)

9) Danmark (12)

...

13) Sverige (24)

62. Finland (63)

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46