Frankrike flyger in hjälp till Karibien

Orkanen Irma har orsakat "enorm förstörelse" på ön Saint Martin, säger Nederländernas premiärminister Mark Rutte.

– Tyvär går det inte att nå den nederländska delen av ön för närvarande på grund av den enorma förstörelsen på flygplatsen och hamnen, säger Rutte.

Enligt honom har ingen veterligen dött i stormen på den nederländska sidan av ön.

Franska myndigheter har uppgett att minst åtta personer har omkommit i stormen på den franska sidan av ön.

Enligt Rutte är det viktigaste nu att få flygplatsen i den södra, nederländska delen att fungera igen så att man kan få in hjälp.

Rutte säger att det inte finns någon el på ön och infrastrukturen har skadats svårt.

Frankrikes inrikesminister Gerard Collomb meddelar att flygplatsen på den franska sidan öppnas igen så att helikoptrar, och senare också flygplan, kan hämta in hjälp.

– Flygplatsen i norr har inte drabbats så hårt, säger Collomb.

Frankrike har redan flugit in vatten, nödransoner och räddningsteam till de drabbade franska områdena i Karibien i dag.

Frankrike flög in en 200 man stark grupp till den franska ön Guadeloupe därifrån räddningsarbetet koordineras. Gruppen består av soldater, räddningsarbetare och sjukvårdare.

Telefonförbindelserna till hela Saint Martin är fortfarande avskurna. Frankrikes premiärminister varnar för att dödssiffran kan stiga när räddningsarbetare genomletar mer avlägsna platser på Saint Martin och Saint Barthélemy. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00