Lyxhotell öppnar i Mattby 2020

Bild: HBL-arkiv

Knappt har metrotrafiken från Mattby till Helsingfors centrum börjat när nya planer skrids för en utvidgning av köpcentret Iso Omena. Nu börjar byggandet av hotell, två bostadshotell och bostäder.

Från det nya hotellet ska det finnas en ingång från Mattby metrostation västliga sida. I planerna finns också byggandet av underjordisk parkering för 231 bilar. Sprängningsarbetena är klara och under de närmaste veckorna inleds byggandet. 2020 ska kvarteret vara färdigt.

– Ett hotell som byggs invid Mattby metrostation är ett exempel på de möjligheter som metron för med sig. Vi fortsätter att utveckla området, servicen blir bättre och området nås med goda kollektivtrafikförbindelser, säger Esbo stads tekniska chef Olli Isotalo.

Det nya hotellet i Mattby blir ett av Esbos största. Hotellet med 192 rum kompletteras med två bostadshotell med 77 rum och bostäder. Dessutom byggs också ägarbostäder.

– Hotellet och bostadshotellen ökar på attraktionskraften i Mattby, som är ett av huvudstadsregionens mest växande områden, säger Esbo stads näringschef Tuula Antola.

Väster om det nya hotellkvarteret byggs det nya storgymnasiet för finskspråkiga elever och på norra sidan den nya simhallen som blir färdig 2021.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03