Framgångarna fortsätter – Shiffrin säkrade super-G-titeln

Mikaela Shiffrin Bild: AFP / Lehtikuva / Javier Soriano

Den alpina världscuptiteln var säkrad sedan länge. Nu är det klart att Mikaela Shiffrin även vinner super-G-cupen för första gången.

Mikaela Shiffrin slutade fyra i säsongens sista super-G i Soldeu i Andorra, vilket räckte till att säkra slutsegern i super-G-cupen.

– Jag hade inte väntat mig att jag skulle kunna ta hem cuptiteln redan i år. Jag drömde om att någon gång ta hem en kristallkula i super-G, säger Shiffrin i tv-sändningens intervju.

– Jag är så himla glad. Jag visste att det skulle bli en hård strid i dag och hela teamet har kommit hit för att hjälpa mig på bästa sätt.

Viktoria Rebensburg, Tyskland, vann loppet 15 hundradelar före österrikiskan Tamara Tippler och 34 före italienskan Federica Brignone. Shiffrin var 44 hundradelar bakom.

Inför herrarnas lopp fanns det sex åkare som fortfarande hade chansen på totalsegern, men världscupledaren Dominik Paris såg för säkerhets skull till att täppa till den ovissheten genom att vinna säsongens sista super-G.

Italienaren var 0,15 sekunder före schweizaren Mauro Caviezel i mål, med österrikaren Vincent Kriechmayr ytterligare 29 hundradelar bakom.

Det var Paris andra seger under världscupavslutningen. Han vann onsdagens störtlopp, men blev ändå snuvad av Beat Feuz, Schweiz, på totalsegern i störtloppscupen. Nu blev det revansch. Totalsegern i super-G-cupen är Paris första grenseger under sin långa karriär.

På fredagen körs lagtävling i Andorra och världscupen avslutas med slalom och storslalom i helgen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03