Framgång beror på medveten satsning

Korta klipp, som ofta innehåller en nypa populism, skapar sällan bestående effekt.

Den, som eventuellt inte har läst Nils Torvalds insändare (HBL Debatt 29.5) rekommenderas varmt att göra det med eftertanke och reflektion. Mycket välformulerad och klok text.

För oss, som jobbar med arbetsvälbefinnandefrågor, går det utmärkt att byta ut ordet "politik" mot "arbetsvälbefinnande" och "politiker" mot "chef" eller "medarbetare".

Det är det långsiktiga, förtroendeingivande arbetet som ger resultat. Korta klipp, som ofta innehåller en nypa populism, skapar sällan bestående effekt.

En lite långsökt, men synnerligen aktuell parallell är jämförelsen med ishockeylandslagets VM-guld. Många självutnämnda experter vet exakt vad det överraskande, magnifika resultatet berodde på. Få inser att framgången beror på en medveten långsiktig satsning och detta år föll alla bitar på plats.

Ove Näsman företagsläkare, ishockeylandslagets läkare under 1970- och 1980-talen, Dalsbruk

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54