Framgång beror på medveten satsning

Korta klipp, som ofta innehåller en nypa populism, skapar sällan bestående effekt.

Den, som eventuellt inte har läst Nils Torvalds insändare (HBL Debatt 29.5) rekommenderas varmt att göra det med eftertanke och reflektion. Mycket välformulerad och klok text.

För oss, som jobbar med arbetsvälbefinnandefrågor, går det utmärkt att byta ut ordet "politik" mot "arbetsvälbefinnande" och "politiker" mot "chef" eller "medarbetare".

Det är det långsiktiga, förtroendeingivande arbetet som ger resultat. Korta klipp, som ofta innehåller en nypa populism, skapar sällan bestående effekt.

En lite långsökt, men synnerligen aktuell parallell är jämförelsen med ishockeylandslagets VM-guld. Många självutnämnda experter vet exakt vad det överraskande, magnifika resultatet berodde på. Få inser att framgången beror på en medveten långsiktig satsning och detta år föll alla bitar på plats.

Ove Näsman företagsläkare, ishockeylandslagets läkare under 1970- och 1980-talen, Dalsbruk

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning