Fotografiska ett måste

Fotografiska i Stockholm. Bild: Mostphotos

Låt alla blommor blomma! Det finns så många olika sorters konst också på Fotografiska av kända fotografer.

Hur olika kan vi inte uppfatta konst! Läste HBL 9.12 där Helen Korpak säger om Fotografiska i Stockholm bland annat: "ett museum som främst ställer ut exploaterande eller reklambesläktade bilder med lågt eller inget konstnärligt värde...".

Jag har flera gånger besökt Fotografiska i Stockholm. Det har varit en fin upplevelse att se så många, intressanta, konstnärliga bilder både i svart och i färg. I många rum ställer olika konstnärer ut. Bilderna är stora och mycket skickligt upphängda. Man får ett bra perspektiv då utrymmena är så stora och luftiga.

Jag har också en gång besökt Fotografiska i Tallinn. Man kan inte jämföra deras utställning med Fotografiska i Stockholm. Stället är så litet och upplevelsen är inte alls densamma.

Då man tar en båtresa med Viking till Stockholm är det bara ett stenkast att promenera till Fotografiska. Ett måste för mig! Kan också rekommendera deras fantastiska lunchställe med utsikt över Gamla stan och Djurgården.

Korpak vänder sig mot kapitalismen. Hon bedriver med tre andra personer galleriet Kosminen. De har fått ett treårigt projektstipendium av Konestiftelsen. De stänger 2022. Läs och häpna, de "ställer ut konst av personer med knapp eller ingen tidigare erfarenhet av konst utan att begära hyra eller kommission på möjlig försäljning"! Det låter ju väldigt humant, men i dagens värld kan inget galleri klara sin hyra och få personal gratis.

Helen: låt alla blommor blomma! Det finns så många olika sorters konst också på Fotografiska av kända fotografer.

Marika Kuusakoski Esbo

Skapa din framtid vid Yrkeshögskolan Novia

Yrkeshögskolan Novia är en studerande- och arbetslivsnära entreprenörsmässig högskola med högklassig utbildning på fyra orter: Vasa, Åbo, Raseborg och Jakobstad. Novia har ca 4000 studerande, och vi tog pulsen på några av dem. 19.3.2020 - 15.23

Mer läsning