Foten håller – Ruuskanen kan tävla i EM

Antti Ruuskanen tävlar i EM. Bild: Lehtikuva/Roni Rekomaa

Spjutkastaren Antti Ruuskanen lider av en lindrig fotskada men kan tävla i EM, bekräftar tränaren Jyrki Blom åt Yle.

Den skadedrabbade spjutkastaren Antti Ruuskanen stod över Kalevaspelen på grund av en stukad fot men hans medverkan i EM i Berlin i början av augusti är inte i fara, bekräftar tränaren Jyrki Blom åt Yle. Inte heller den opererade axeln som höll Ruuskanen borta hela förra sommaren har krånglat.

– Absolut åker vi till EM. För Antti är det en ära att representera Finland och åka dit för att göra säsongens bästa prestation. Mannen är i bra form. Om det ännu uppstår problem så gör vi allt för att fixa det. Det går till exempel att bedöva foten, om det behövs, säger Blom.

Ruuskanen är regerande EM-bronsmedaljör från Amsterdam 2016, två år tidigare vann han EM-guld i Zürich. Ruuskanen har också ett OS-brons från London 2012 i prisskåpet.

34-åringen har tävlat tre gånger i år. I comebacken i juni mätte hans längsta kast 76,91, sedan gjorde han EM-gränsen 80 meter i slutet av juni och i GP-tävlingen i Joensuu för tre veckor sedan stod han för säsongens bästa kast: 82,59 meter.

Annons: Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning