Supportrar av HJK och HIFK slogs i Kyrkslätt

Här inträffade slagsmålet i Jorvas. Bild: Paavo Rantalainen

Ett slagsmål mellan fotbollssupportrar inträffade i Kyrkslätt i lördags där en person skadades allvarligt. Enligt polisen deltog Helsingforslagen HJK:s och HIFK:s supportrar i slagsmålet.

Polisen fick bud om en allvarligt skadad man på Ring I på lördagen. På platsen påträffades också tre andra personer utöver den skadade mannen. Enligt misstankarna har den skadade mannen deltagit i ett slagsmål mellan fotbollssupportrar i Jorvas i Kyrkslätt.

Slagsmålet ägde rum på ett tomt industriområde i närheten av Hirsalavägen, men det syntes inte till vägen.

Måndagens fotbollsderby i Helsingfors hårdbevakades av polisen för att undvika dylika slagsmål. Platsen i Kyrkslätt hade enligt polisen bestämts på förhand. Ingen bor i närheten av området. På hemvägen från slagsmålet hade en av männens tillstånd försämrats och de andra männen hade ringt till nödcentralen.

Mannen fördes sedan till sjukhus med allvarliga skador som ändå inte är livshotande. Polisen grep de övriga personerna på platsen, men de släpptes senare eftersom de inte misstänks vara inblandade i misshandeln av den skadade mannen.

Artikeln har uppdaterats 15:11 med ny information om bland annat plats och fotbollssupportrarnas lagtillhörigheter.

Rättelse: I nyhetens rubrik 2.8 stod felaktigt att lagen HJK och HIFK flyttade slagsmålet till Kyrkslätt. I själva verket var det lagsupportrar som enligt polisen stöder lagen HIFK och HJK som slogs. De misstänkta supportrarna representerar inte lagen. I ingressen stod även felaktigt att lagen tidigare fått stora böter för slagsmål. Lagen har betalt disciplinära avgifter till Finlands bollförbund för brister i säkerhetsarrangemangen. Det här har främst gällt fyrverkeripjäser på läktaren. Vi beklagar misstagen.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03