Fotbollsspelare fick frågan om hon kan "twerka" – värden ber om ursäkt

Ada Hegerberg och Martin Solveig under prisutdelningen. Bild: TT/Reuters/BENOIT TESSIER

Norska anfallaren Ada Hegerberg blev historisk då hon som första kvinnliga fotbollsspelare fick motta Ballon d'Or. Men prisutdelningen fick en oväntad vändning då en av galans värdar, den franske dj:n Martin Solveig, frågade henne om hon kunde "twerka".

Ada Hegerberg, som med sitt Lyon vann både Champions League och franska ligan tidigare i år, såg generad ut och svarade "nej".

Martin Solveig, som omgående fick massiv kritik på sociala medier, ber om ursäkt med en video som publicerats på Twitter.

– Jag är förvånad och överraskad av vad jag läser på internet, jag ville naturligtvis inte förolämpa någon, säger han, och förklarar att det hela var ett skämt – om än ett dåligt.

Han säger att han inte är tillräckligt bra på engelska och därför inte förstod att hans fråga kunde uppfattas som en förolämpning.

– Jag vill be om ursäkt till alla som jag kan ha förolämpat, säger han.

Ada Hegerberg säger till BBC att hon där och då inte tänkte på Solveigs fråga som sexuella trakasserier.

– Han (Solveig) kom till mig efteråt och var väldigt ledsen för att det blev som det blev, säger hon.

– Det visar bara att folk bara kommer med sådana här frågor eller kommentarer utan att tänka sig för och det måste förändras, säger Arsenalspelaren Louise Quinn till Reuters.

– Damfotbollen gör enorma framsteg och frågor och kommentarer som denna stjäl fokus från det. I stället för att uppmärksamma en världsspelare för hennes talang handlar det om Solveigs fråga, säger Quinn.

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning