Fotbollskaptenen Tim Sparv bjuden till balen

Den här bilden togs när fotbollslandslaget var på väg tillbaka hem från matchen i Aten den 19 november. Det dansades jenka till Kirkas låt Hengaillaan. Bild: Markku Ulander/Lehtikuva

Oravaisbördiga Tim Sparv, kapten för Finlands herrlandslag i fotboll, har fått en inbjudan till presidentens självständighetsmottagning.

Han bekräftar för HBL att inbjudan är inkommen. Även andra spelare har fått en inbjudan:

– Ett par andra spelare har fått en inbjudan men de har inte möjlighet när deras matcher infaller på samma dag eller dagen efter balen, skriver Sparv.

Han själv spelar i det danska laget FC Midtjylland som har följande match nu på söndag mot Brøndby.

Efter en seger mot Liechtenstein kvalificerade sig det finska fotbollslandslaget för EM i fotboll nästa år. Bedriften fick stora folkmassor att gå ut i novembernatten och fira vid statyn Havis Amanda i Helsingfors.

Sparv kommer att gå på balen med sin flickvän, modellen Jitka Novackova, som tävlat för Tjeckien i Miss Universum-tävlingen. Hon utsågs till Miss Tjeckien 2011.

Tidigare i november belönade Svensk Ungdom Tim Sparv med Svenska natten-medaljen för hans insatser för att främja läsande och hobbyverksamhet bland unga.

Andra finska framgångar i idrott kommer också att synas på balen. Bland annat har presidentparet bjudit in hockeyherrlandslagets kapten Marko Anttila samt vicekaptenerna Veli-Matti Savinen och Mikko Lehtonen.

Läs också:

Sparv: Hade inte varit roligt med måstematch i Aten

Hundratals fans välkomnade fotbollsherrarna

Här är Finlands grupp i EM

Lennart Wangel håller i trådarna när Finland ska spela sitt första EM – "Viktigt att hitta rätt omgivning"

Bredsidan: En vacker seger under en vacker himmel

Så här sade krönikörerna och övriga dignitärer om Finlands kvaltriumf

Fastighetsfonder ger den privata placeraren möjlighet att dra nytta av fastighetsmarknadens stabila avkastning

Mer läsning