Fortsatta skadeproblem för IFK – tio spelare i sjukstugan

Corey Elkins (i bakgrunden) och Lennart Petrell (till höger)= är i spelskick medan Juhamatti Aaltonen inte spelar den här veckan. Bild: Martti Kainulainen

HIFK saknar hela nio anfallare

Inför landslagspausen var det trängsel i sjukstugan i IFK. Och den gångna veckan har inte haft någon större positiv effekt på skadeläget i laget.

Då IFK möter Linköping i Champions Hockey League-åttondelsfinalen på tisdagen är inte mindre än tio spelare borta på grund av skada eller sjukdom.

IFK meddelar att anfallarna Juhamatti Aaltonen, Thomas Nykopp och Tomi Tuomisto kan vara tillbaka nästa vecka medan Arttu Luttinen, Juuso Puustinen, Joonas Rask, Eemeli Heikkinen, Miro Saarelainen och Panu Mieho är borta längre på grund av sina skador.

Juhani Tamminen är sjuk och kan inte spela mot Linköping.

IFK:s backbesättning är intakt medan bortfallet bland anfallarna är stort då hela nio forwardar är ur spel.

Svenska nyförvärvet Mikael Johansson gör hemmadebut. Han spelade sin första match för IFK i bortamatchen mot Linköping för en vecka sedan.

Matt Generous spelar sin första match för IFK den här säsongen. Generous skrev kontrakt med klubben för en dryg vecka sedan. Amerikanen spelade i IFK förra säsongen och opererade sin höft i våras och har nu återhämtatv sig och är i spelskick.

Här är IFK:s laguppställning mot Linköping:

Anfallskedjor:

Mika Partanen-Mikael Johansson-Roope Hintz

Micke Åsten-Corey Elkins-Jasse Ikonen

Janne Hämäläinen–Robert Leino–Henri Tamminen

Juha Jääskä–Saku Salmela–Lennart Petrell

Backpar:

Miihkali Teppo–Daniel Grillfors

Joe Finley–Miro Heiskanen

Teemu Eronen–Tommi Taimi

Juuso Salmi–Matt Generous

Målvakter:

Kevin Lankinen (Niklas Bäckström)

Matchen spelas med start klockan 19 i Ishallen. Den första delmatchen slutade 1–1, det sammanlagda resultatet avgör.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning