Försvunnen soldat hittad i Syrien

Benjamin Netanyahu och Vladimir Putin. Bild: Lehtikuva-AFP/Maxim Shemetov

Kvarlevorna efter en amerikanskfödd israelisk soldat som har varit saknad sedan 1982 har hittats av ryska styrkor i Syrien.

Rysslands president Vladimir Putin har informerat Israels premiärminister Benjamin Netanyahu om fyndet under deras möte i Moskva.

Soldaten var 21 år gammal när han deltog i strid och förklarades saknad tillsammans med två andra.

De två ledarna möttes i Moskva, och enligt ryska medier uppgav Putin att det varit svårt att hitta soldatens kvarlevor.

– Våra soldater hittade platsen tillsammans med syriska medarbetare. Vi är väldigt glada att de kommer att kunna ge honom rätt militära hedersbetygelser på hemmaplan, uppges Putin ha sagt.

Netanyahu säger att han bad Putin om hjälp med att hitta mannens kvarlevor för två år sedan och att han är tacksam för hjälpen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning