Försvunnen journalists fästmö ber Trump om hjälp

Den försvunna saudiske journalisten Jamal Khashoggis fästmö vädjar till presidentparet Trump: Jag vet inte hur jag ska kunna fortsätta leva om han förts bort eller dödats i Turkiet.

Den saudiske journalisten Jamal Khashoggi försvann under mystiska omständigheter när han klev in på det saudiska konsulatet i Istanbul för en vecka sedan. Det är oklart om han fortfarande är vid liv.

Nu vädjar hans fästmö Hatice Cengiz till USA:s president Donald Trump om hjälp: "I det här skedet ber jag president Trump och första dam Melania Trump om hjälp att sprida ljus över Jamals försvinnande", skriver flickvännen i en debattartikel i The Washington post.

USA:s president Donald Trump har tidigare sagt att han inte har talat med Saudiarabien om Jamal Khashoggi, men att han kommer att göra det vid något tillfälle.

Hatice Cengiz vädjar även om att de två nationerna ska se till "den mänskliga aspekten av det som hände", och sätta politisk oenighet åt sidan:

"Jamal är en värdefull person, en exemplarisk tänkare och en modig man som har kämpat för sina principer. Jag vet inte hur jag ska kunna fortsätta leva om han förts bort eller dödats i Turkiet", skriver hon.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46