Forststyrelsen hyr ut stugor

Saknar du en stuga för nästa år? Nu finns en chans att hyra någon av Forststyrelsens 150 stugor, som finns i nationalparker. Bokningen öppnar på måndag.

Forststyrelsens Naturtjänster ansvarar för cirka 150 hyresstugor för friluftsfolk i nationalparker, naturskyddsområden och ödemarksområden. Bokningen av stugor för år 2022 öppnas måndagen den 3 maj klockan 13. Bokningar kan göras i webbutiken Eräluvat.fi. Vissa stugor kan bokas endast för hela veckor, men största delen också för kortare eller längre tider. De populäraste stugorna har tidsbegränsningar i bokningen, så att så många som möjligt ska kunna njuta av dem.

I webbtjänsten Utinaturen.fi finns info om stugorna och bokningssätten. Forststyrelsen har nyligen uppdaterat bokningsvillkoren för stugorna. Innan man bokar en stuga bör man bekanta sig med villkoren.

Utöver hyresstugor har Forststyrelsen också avgiftsfria rast- och ödestugor för friluftsmänniskor. Raststugorna är avsedda för dagsbruk, endast i undantagsfall får man övernatta i dem. Ödestugorna är avsedda för tillfälliga pauser och övernattningar för privatpersoner som färdas till fots eller på skidor.

Forststyrelsen är ett statligt affärsverk som sköter om en tredjedel av Finlands mark- och vattenområden.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Att öka sin förmögenhet är en allemansrätt men få har en konkret plan

Mer läsning