Förstärkt skyddsvall mot vattnet på Åbo motorväg – mer regn väntas

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

En ny skyddsvall byggdes intill Åboleden efter morgontrafiken för att hålla översvämningsvattnet borta från Åbo motorväg i Esbo, uppger Västra Nylands räddningsverk.

Skyddsvallarna förstärks också med sandsäckar. Det görs av Trafikverket i samarbete med Försvarsmakten.

Enligt räddningsverket var det mest trafik vid åtta på morgonen, då körtiden för dem som körde i riktning mot Helsingfors var ungefär en halv timme längre än vanligt. Mot Åbo löpte trafiken bra också i rusningstid.

Trafikverket varnade i går för att trafikstockningar är att vänta på Åbo motorväg på grund av vattnet som stigit upp på vägen.

Vattnet steg upp på Åbo motorväg vid vägarbetet vid Kyrkträsket i Esbo i tisdags kväll, men en körfil i vardera riktningen har hållits öppen.

Regnet har fått vattennivåerna i åar och sjöar i södra Finland att stiga, konstaterar Finlands miljöcentral. Enligt Trafikverket har man blivit tvungen att stänga mindre vägar i bland annat i Sibbo och Vanda på grund av översvämningarna.

Mer regn

Meteorologiska institutet utlovar mer regn i södra Finland. Mellan torsdagskvällen och fredagsmorgonen väntas cirka tjugo millimeter regn i Nyland.

I slutet av veckan rör sig nederbörsområdet mot norr.

– På fredag blir det mer uppehåll, men på lördag ser det ut att komma ett nytt regnområde, sade jourhavande meteorologen Helena Laakso i går kväll. 

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03