Förstärkt skyddsvall mot vattnet på Åbo motorväg – mer regn väntas

Bild: Lehtikuva/Heikki Saukkomaa

En ny skyddsvall byggdes intill Åboleden efter morgontrafiken för att hålla översvämningsvattnet borta från Åbo motorväg i Esbo, uppger Västra Nylands räddningsverk.

Skyddsvallarna förstärks också med sandsäckar. Det görs av Trafikverket i samarbete med Försvarsmakten.

Enligt räddningsverket var det mest trafik vid åtta på morgonen, då körtiden för dem som körde i riktning mot Helsingfors var ungefär en halv timme längre än vanligt. Mot Åbo löpte trafiken bra också i rusningstid.

Trafikverket varnade i går för att trafikstockningar är att vänta på Åbo motorväg på grund av vattnet som stigit upp på vägen.

Vattnet steg upp på Åbo motorväg vid vägarbetet vid Kyrkträsket i Esbo i tisdags kväll, men en körfil i vardera riktningen har hållits öppen.

Regnet har fått vattennivåerna i åar och sjöar i södra Finland att stiga, konstaterar Finlands miljöcentral. Enligt Trafikverket har man blivit tvungen att stänga mindre vägar i bland annat i Sibbo och Vanda på grund av översvämningarna.

Mer regn

Meteorologiska institutet utlovar mer regn i södra Finland. Mellan torsdagskvällen och fredagsmorgonen väntas cirka tjugo millimeter regn i Nyland.

I slutet av veckan rör sig nederbörsområdet mot norr.

– På fredag blir det mer uppehåll, men på lördag ser det ut att komma ett nytt regnområde, sade jourhavande meteorologen Helena Laakso i går kväll. 

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00