Första ligatränaren sparkad: Ässät gjorde sig av med Aho

Mikael Kotkaniemi blir ny tränare för Ässät.Bild: Lehtikuva/Jussi Nukari

Ässät har inte rosat marknaden den senaste tiden och väljer att sparka tränaren Jyrki Aho. Mikael Kotkaniemi tar över med omedelbar verkan.

I lördags förlorade Ässät med 1–4 mot Lukko – den femte förlusten på raken. På söndagen meddelade Ässät – som ligger på tionde plats i hockeyligan – att tränaren Jyrki Aho fått foten.

– Vi har hamnat i en situation vi absolut ville undvika. Vi har tvingats fatta ett smärtsamt beslut för klubbens bästa, säger Ässäts sportchef Jari Korpisalo på klubbens webbplats.

Ahos ersättare är redan klar: Mikael Kotkaniemi tar över rodret. Kotakaniemi spelade över 200 ligamatcher för Ässät innan han blev en del av klubbens tränarstab. Nu är han chefstränare fram till våren 2020.

Kotkaniemi var också chefstränare för Ässät i slutet av säsongen 2015–2016.

– Kotkaniemi var det naturliga valet för oss. Han har arbetat starkt här en längre tid och känner till både laget och klubbens kultur, säger Korpisalo.

Ässät fortsätter säsongen med att möta HIFK på bortais på tisdag.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00