Första FM-medaljen för Seagulls

Seagulls tog klubbhistorians första FM-medalj – Antto Nikkarinen, Alex Vaenerberg och Antti Niskanen firar. Bild: Martti Kainulainen/Lehtikuva

Seagulls tog som första Helsingforsklubb på fem år en medalj i Basketligan. Det blev en smaklig revansch för bronsmatchförlusten för ett år sedan.

Seagulls-Karhu 93–77 (38–36)

Seagulls vann FM-brons, Karhu kom fyra.

Seagulls blev den första Helsingforsklubben sedan sin föregångare ToPo (2012) som vunnit medalj i Basketligan. I bronsmatchen slog grundserietrean Seagulls grundseriefyran Karhu från Kauhajoki till slut med en komfortabel skillnad på 16 poäng.

Hemmalaget ledde med två poäng i paus men ryckte sedan i från tack vare superbt distansskytte och säkra tag av det erfarna gardet. Skadeförföljda Gerald Lee jr stod för 20 poäng på 21 minuter, inhopparen, kaptenen Antti Niskanen missade inte ett skott och gjorde 11 poäng på lika många minuter. Poängbäst var jänkaren Raymond Cowels III (24 poäng).

– Fint att vinna Seagulls första medalj. Brons var inte vad vi var ute efter, men fint att avsluta med en vinst efter att vi föll (i semifinal mot Kataja), säger Seagulls Alex Vaenerberg.

Seagulls inledde säsongen med elva raka segrar och avslutade grundserien med 25 segrar, elva förluster. I kvartsfinal slog laget ut Kouvot med 3–1 innan det blev stopp mot finallaget Kataja med 4–1 i matcher.

Seagulls grundades 2013 och laget gjorde sin tredje säsong i Basketligan. Debutsäsongen slutade i kvartsfinalförlust, i fjol blev det en snöplig fjärdeplats.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning