Första asylbåten att nå Australien på fyra år

Australiens inrikesminister Peter Dutton säger att passagerarna på den migrantbåt som förliste utanför Australiens kust inte kommer att få stanna i landet.Bild: TT/AP/David Gray

Alla personer som befann sig ombord på en migrantbåt som gick på grund i krokodiltäta vatten utanför Australiens norra kust i söndags har återfunnits.

Den skrangliga båten, den första med asylsökande att nå Australien på nära fyra år, förliste nära Daintree River norr om turisttäta Cairns i Queensland.

På måndagen sade inrikesminister Peter Dutton att det delvis sjunkna fartyget hade kommit från Vietnam och att det var den första båten med asylsökande att nå landet sedan 2014.

Han gjorde också klart att passagerarna inte skulle få lov att bosätta sig i Australien.

Enligt Canberras hårda invandringspolitik förs asylsökande som försöker nå Australien med båt till läger på isolerade öar i Stilla havet, om de inte skickas tillbaka till sina hemländer. FN:s flyktingkommissariat har riktat hård kritik mot förhållandena i lägren.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00