Första albinopandan fångad på bild

Den vita pandan bedöms enligt experter vara mellan 1 och 2 år gammal. Bild: AP/TT

Vad som tros vara den första vilda helt vita jättepandan har fångats på bild i Kina.

Fotona på albinobjörnen togs i april med en kamera som utlöstes automatiskt av djurets närvaro, i Wolongreservatet i Sichuanprovinsen i södra Kina.

Björnen har till skillnad från sina tvåfärgade kamrater röda ögon och bedöms vara mellan ett och två år gammal, rapporterar den kinesiska tidningen Global Times med hänvisning till djurexperter på reservatet.

– Även om det bara är en bild ger den mycket information, säger björnexperten Li Sheng till statskontrollerade tv-kanalen CCTV.

Bilden är ett bevis för att albinism är en mutation som finns bland vilt levande pandor.

– Pandan såg stark ut och stegen var stadiga, vilket är ett tecken på att mutationen inte verkar utgöra något hinder, säger Li till tv-kanalen.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning