Forss Brentford klart för kvalfinal

Brentford är klart för playoff-final på Wembley om en plats i Premier League nästa säsong. Det står klart efter segern med 3–1 hemma mot Swansea i semifinalen, och sammanlagt 3–2.

Brentford satte fart direkt och hade efter en kvarts spel redan gått upp i en 2–0-ledning. När Bryan Mbeumo tryckte in 3–0 strax efter paus kändes segern säkrad för Brentford, men en misslyckad klackrensning av Pontus Jansson med drygt tio minuter kvar att spela serverade Rhian Brewster till 3–1.

Då var ställningen 3–2 till Brentford i dubbelmötet, och Swansea bara ett mål från förlängning. Men 3–1 stod sig matchen ut och Brentford vann den allra sista matchen på hemmaarenan Griffin Park. Till nästa säsong bygger klubben en ny arena i Kew Bridge i västra London, en arena som enligt klubben håller Premier League-klass.

På tisdag får fansen veta om även laget gör det. Laget spelar då kvalfinal på Wembley där antingen Fulham eller Cardiff väntar. De lagen möts i London under torsdagen, Fulham vann första mötet i Wales med 2–0.

– Vi kan inte komma så här långt och sedan falla på sista hindret, nu ska vi lägga all fokus på det som väntar, säger 1–0-målskytten Ollie Watkins till Sky News.

Finländaren Marcus Forss är Brentfords man även om han senast varit utlånad till Wimbledon.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning