Förslaget: F1-race på Pekings gator

Ett F1-lopp på Pekings gator? Det är ett alternativ för framtiden. Arkivbild. Bild: AP/Andy Wong

Ett stadslopp som i Monaco, fast på kinesiska huvudstaden Pekings gator? Det är ett av alternativen som kan bli verklighet inom en snar framtid, om formel 1-organisationens förhandlingar i Kina går bra.

Kina har redan ett grand prix i Shanghai, där det 1000:e F1-loppet anordnades så sent som i helgen, men kan bli det enda landet att få två race per säsong. Sean Bratches, F1-organisationens försäljningsdirektör, vill varken bekräfta eller dementera planen för ett lopp på Pekings gator.

– Vi är väldigt intresserade av ett stadslopp. Det hade varit en trevlig kontrast till den fantastiska, specialiserade anläggningen vi har här nu. Vårt mål är att folket ska få ta del av showen, säger Bratches.

Han bekräftar att F1-organisationen ska träffa sex olika provinsregeringar för att förhandla om ett lopp under veckan.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning