Förre F1-chefen: Ställ in säsongen

Lewis Hamilton under ett test i sin Mercedes tidigare i år. Frågan är om det blir någon F1-säsong i år? Förre F1-chefen Bernie Ecclestone vill att säsongen ställs in. Arkivbild. Bild: Joan Monfort / AP Photo

Förre F1-chefen Bernie Ecclestone tycker att årets säsong borde ställas in på grund av coronavirusets spridning.

De första åtta deltävlingarna på 2020 års säsong har ställts in eller skjutits upp och det är fortfarande osäkert med de 14 lopp som fortfarande finns på programmet. Enligt reglementet måste minst åtta tävlingar köras för att en världsmästare ska kunna koras.

– Vi borde stoppa mästerskapet i år och förhoppningsvis starta igen nästa år. Jag kan inte se att det är möjligt att få ihop tillräckligt antal tävlingar för att mästerskapet ska räknas, säger den 89-årige Ecclestone till BBC Radio.

Regerande världsmästaren Lewis Hamilton siktar i år på att tangera Michael Schumachers rekord på sju inkörda VM-titlar. Men skulle Ecclestones vilja bli verklighet får britten sikta in sig på rekordet nästa år.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning