Förorenat vatten var vanlig öl – praktikantmiss orsakade polispådrag

Allt öl hamnar inte i glasen. Bild: Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix / TT

Polisen i tyska Plettenberg i delstaten Nordrhein-Westfalen larmades om att någon hällde ut stora mängder oidentifierad vätska i floden Lenne.

När de kom till platsen hittade de en 15-årig pojke som visade sig hälla ut flaska efter flaska med utgången öl. Pojken hade hunnit tömma 80 flaskor och hade flera kartonger med oöppnade flaskor kvar, skriver Rheinische Post.

När polisen ville veta vad som föregick förklarade pojken att han var praktikant i en livsmedelsbutik och att chefen sagt åt honom att gå till floden och hälla ut ölen. Tillbaka i affären klarades missförståndet upp – pojken hade missförstått uppdraget och hört ordet avlopp ("abfluss") som flod ("fluss").

Polisen anmälde pojken för att ha förorenat floden, men han lär inte ha alltför strängt straff att vänta. Ölen var nämligen bryggd på ett sätt som gjorde att den inte innehöll några naturfarliga tillsatser.

Aktia hjälper dig att tänka framåt

De flesta finländare har idag koll på att hem, fritidsbostad och fordon behöver försäkras för att hålla ekonomin i balans om allt inte går som planerat. När det kommer till personförsäkringar är läget ett annat. Jämfört med många andra länder har Finland ett bra socialskydd och många förlitar sig på att man får tillräckligt stöd för att klara sig ekonomiskt om något allvarligt inträffar. Men hur långt räcker socialskyddet egentligen? Hur påverkas livet om man insjuknar allvarligt och inte längre kan arbeta? Klarar sig familjen ekonomiskt utan en förälder? 9.4.2020 - 00.00

Mer läsning