Formstarkt Arizona straffade Buffalo

Arizonas forward Carl Söderberg styr in pucken över Carter Hutton i Buffalo-målet. Bild: AP/Jeffrey T. Barnes

Buffalo jagade en ny seger, men med hjälp av Carl Söderberg kunde Arizona vinna med 3–2 och snuva hemmafavoriterna på de två poängen.

Styrkta av fem raka hemmasegrar ångade Buffalo på direkt från nedsläpp när Arizona kom på besök. Men trots två snabba mål, först av födelsedagsbarnet Jack Eichel och sedan från Jeff Skinner, räckte det inte för en ny seger.

Gästerna kom tillbaka och tog extrapoängen i straffläggningen, och det mycket tack vare en något tursam Carl Söderberg.

Med dryga tre minuter kvar av andra perioden pressade Arizona på i ett powerplay. Conor Garland sköt för styrning, och svensken, som stod framför mål, fick upp pucken i en hög båge över målvakten Carter Hutton, som sedan själv styrde in den med sin bakdel.

Målet innebar kvittering till 2–2, och fler spelmål blev det inte i matchen, som avgjordes av Arizonas Nick Schmaltz i straffläggningen.

Matchens första målskytt Jack Eichel var besviken efter matchen, men ville inte skylla på oturen i samband med Söderbergs kvittering.

– Tur kommer och går, och vi har haft vår beskärda del hittills i höst. Det brukar jämna ut sig, säger Buffalos lagkapten i tv-sändningen direkt efter matchen.

Segern var Arizonas fjärde på den fyra matcher långa resan till New York-området, segrar som ger laget råg i ryggen för den kommande veckans hemmamatcher.

– VI hade en liknande resa i våras som gick så bra och det kostade oss slutspelsplatsen, så de här bortasegrarna kommer att bli viktiga, säger Conor Garland, som gjorde lagets första mål, i omklädningsrummet efter segern.

Alexander Barkov var fyra gånger inne på isen när hans Florida Panthers fick stryk med hela 2–7 mot Vancouver Canucks.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning