Formel 1 -stallet får fortsätta i serien – med nytt namn

Esteban Ocon och Sergio Perez får behålla sina individuella förarpoäng och fortsätta köra i serien. Bild: AP Photo/Laszlo Balogh

Sagan kring Force India ser ut att få ett någorlunda lyckligt slut då stallet först räddades av miljonären Lawrence Stroll och nu fått grönt ljus för att fortsätta i serien.

Racing Point Force India. Så lyder det före detta Force Indias nya namn, med vilket stallet går in i helgens GP i Belgien. Länge var det osäkert ifall stallet över huvud taget får fortsätta i formel 1, då Force India gick i konkurs och trots att stallet köptes och räddades av en investerargrupp ledd av den kanadensiska Lawrence Stroll hade man inte med säkerhet ett tillstånd för att fortsätta i serien.

– Tillsammans med de övriga aktieägarna kommer vi att investera nya resurser och bidra med fräsch energi för att styrka arbetsgemenskapen att fortsätta tävla på högsta nivå. Vi är alla passionerade motorsportare och ser detsamma i Force Indias förare. Vi är ytterst motiverade för att göra teamet ännu mer speciellt under de kommande åren, säger Stroll till seriens hemsida.

Nu bekräftar det internationella motorsportsförbundet FIA att stallet har lov att fortsätta köra säsongen ut, men stallet förlorar alla de 59 VM-poäng man samlat in hittills och är även tvungna att betala tillbaka de inkasserade prispengarna.

– Jag är mycket nöjd över det starka och positiva resultatet som uppnåtts och välkomnar Racing Point Force Indias inträde i mitten av säsongen, säger FIA:s president Jean Todt.

Som förare fortsätter mexikanen Sergio Perez och fransmannen Esteban Ocon. De får behålla sina individuella VM-poäng. Även de ungefär 400 personer som arbetar för stallet får behålla sina jobb.

– Det är glädjande att i samarbete med de inblandade andelsägarna har vi kunnat säkra levebrödet för de hundratals människor som arbetar vid stallets bas i Silverstone, kommenterar Chase Carey, vd för formel 1.

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03