Formel 1: Monacos grand prix skjuts upp

Formel 1-tävlingarna i bland annat Monaco skjuts upp. Arkivbild. Bild: Luca Bruno / AP Photo

Det blir inga formel 1-bilar på Monacos gator i maj. F1-cirkusens mest "klassiska" grand prix skjuts upp tillsammans med resten av säsongsinledningen.

Formel 1-säsongen skjuts upp ytterligare. Sedan tidigare har de fyra inledande grand prix-tävlingarna flyttats fram eller ställts in på grund av coronavirusets utbrott och nu kommer samma besked för tävlingarna i Nederländerna (3 maj), Spanien (10 maj) och Monaco (24 maj).

"Formel 1, Fia (internationella bilsportsförbundet) och de tre arrangörerna har tagit det här beslutet för att kunna garantera säkerheten för stallpersonal, förare och fans", skriver F1 på sin webbplats.

Förhoppningen är att tävlingarna ska kunna börja igen "så tidigt som det är säkert att genomföra det efter maj". Australiens GP, traditionellt den första tävlingen för säsongen, skulle ha arrangerats förra helgen men ställdes in helt och hållet. De tre följande tävlingarna i Kina, Bahrain och Vietnam har skjutits upp. Inget nytt datum är satt.

Brittiska BBC rapporterar också att de regelförändringar som skulle ha implementerats till säsongen 2021 – tänkta att förbättra underhållningsvärdet på tävlingarna – skjuts upp till 2022 efter ett gemensamt beslut av samtliga stallchefer.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning