Förlust för Laines Winnipeg – "Vi lär oss av misstagen"

Winnipegs Patrik Laine gav Las Vegas Tomas Nosek en smäll.Bild: Lehtikuva/AFP/Jason Halstead

Vegas vann med 3–1 mot Winnipeg i det andra mötet i semifinalserien i Stanley Cup-slutspelet, och utjämnade till 1–1 i matcher.

Jonathan Marchessault stod för två mål. Bortalaget Vegas tog ledningen efter drygt 13 minuter med ett mål av Tomas Tatar och höll sedan greppet om matchen rakt igenom.

– Jag vet inte vad som hände. Vi lättade på gaspedalen och de kopplade greppet. En svår match, säger Winnipegs Patrik Laine till Yle Urheilu.

– Vi gjorde många slarviga misstag. Det står en dyrt i matcher som den här. Men vi lär oss av våra misstag.

Laine gjorde inga poäng, men levererade några tunga tacklingar. Inte hans specialitet.

– När spelet med puck inte fungerar måste man pröva nånting annat, säger han.

– Jag hade några målchanser, men det gick inte.

Tatar, som gick från Detroit till Vegas i februari, har inte spelat de tre senaste slutspelsmatcherna. Tränaren Gerard Gallant säger vid en presskonferens att laget inte spelade tillräckligt bra i förra matchen och att alla visste att de måste göra bättre ifrån sig i andra mötet.

– Marchie (Jonathan Marchessaul) spelade bra och fick in två bra mål, men jag tycker att alla i laget gjorde bra ifrån sig i kväll.

Marchessault gjorde först ett mål i slutet av första perioden och tog matchen till 2–0. Kyle Connor stod för Winnipegs enda mål som kom i tredje perioden. Men mindre än en minut senare kom Vegas svar, Marchessaults andra mål som fastställde slutresultatet, och där William Karlsson noterades för en assist.

– Jag är definitivt nöjd med vår insats i kväll. Vi visade hockeyvärlden att vi har rätt att vara här, säger Marchessault vid presskonferensen efter matchen.

– Det var en bra match, definitivt en viktig match. I förra matchen var vårt spel bra men inte bra nog. Jag ville kliva fram och göra mitt bästa och jag är nöjd.

Marchessault utsågs till en av matchens bästa spelare, tillsammans med Marc-André Fleury, som räddade 30 skott på mål, och Winnipeg-spelaren Kyle Connor.

Semifinalserien avgörs i bäst av sju matcher. I östra konferensfinalerna leder Washington med 2-0 i matcher över Tampa Bay.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00