Förlorarnas besked kan avgöra för Demokraterna

Hur länge stannar Elizabeth Warren kvar i kampen? Det är en viktig fråga efter Joe Bidens framgångar under "supertisdagen". Bild: Patrick Semansky/TT

– Precis det resultatet som partiet och dess moderata fåra har önskat. Det säger USA-experten Frida Stranne om demokraten Joe Bidens framgångar under "supertisdagen".

– En stor, stor framgång för Joe Biden, säger Frida Stranne, som är USA-forskare vid Högskolan i Halmstad, om de tidiga resultaten från de 14 delstater som på tisdagen röstade i Demokraternas primärvalsprocess inför USA:s presidentval i november.

– Samtidigt med all sannolikhet en väldig besvikelse för Bernie Sanders, som för bara några dagar sedan ledde i flera av de delstater som Biden nu har tagit.

Avgörande nu blir hur de förlorande kandidaterna reagerar – vilka som eventuellt hoppar av och ger sitt stöd till någon av huvudkombattanterna, Biden i mittfåran och Sanders på vänsterkanten.

– Han har ju inte med det här att göra längre, säger Stranne om finansmannen, som trots enorma satsningar, gjorde oväntat dåligt ifrån sig.

– Det är ju intressant att se hur länge både Bloomberg och Elizabeth Warren stannar kvar i detta nu givetvis, eftersom de på olika sätt plockar röster från de andra.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning