Förlängningsdramatik i Karis – Dicken rövade åt sig hemmaplansfavören

Segerarkitekt. Joacim Broman gjorde nio mål Dicken i Karis. Bild: Lina Enlund

Det var precis så jämnt och spännande som väntat när semifinalserien mellan BK-46 och Dicken körde i gång. Dicken vann den första matchen i Karis med 34–31 efter förlängning och tog därmed ett första steg mot en finalplats.

Semifinalspelet fick nu en mycket fin inledning då Dicken vann den första matchen. Samtidigt rövade Drumsölaget åt sig hemmaplansfavören.

– Det är klart att det är viktigt, men det här kan bli en lång serie oberoende. Det är två jämna lag som möts, sade Robin Granlund som stod för en avgörande insats i Dicken.

– Vi hade hoppats på en annorlunda start, men vi får fortsätta härifrån. Dicken lyckades nu vinna i Karis, men det finns inget som säger att vi inte kan göra det samma i Britas, sade Topias Laine som var effektiv i BK.

Jämnt och spännande

Båda lagen hade nu sina möjligheter i andra halvlek, Dicken ledde redan med 20–16, men BK steg till 20–20 och ledde sedan i sin tur med 24–22 då tio minuter återstod. I slutet förde Robin Granlund Dicken till 28–27 då tjugo sekunder återstod, men Victor Westerlund kvitterade till 28–28 fem sekunder före slutet.

I förlängningen gick Dicken direkt upp till 30–28 och höll undan efter det. Det definitiva avgörande kom när Tadas Stankevicius gjorde 33–30 en minut före slutet.

BK: Oscar Kihlstedt 10, Topias Laine 8, Benjamin Helander 4+1, Andreas Rönnberg 4, Victor Westerlund 1, Alex Lignell 1, Kenneth Dahlberg 1, Maxim Biegal 1

Dicken: Joacim Broman 9, Robin Granlund 7, Valdar Noodla 5, Tadas Stankevicius 4, Benny Broman 3, Anton Rémy 2, Filip Söderlund 0+2, Gusten Montonen 1, Teemu Hertola 1

– Förstås var det tufft att gå till förlängning när vi var så nära segern redan, men vi lyckades fokusera på det viktiga, sade Robin Granlund.

– Det känns litet som om vi föll på våra egna missar i dag, sade Topias Laine.

Bra målvakter

Dicken vann nu med 34–31 och det mycket tack vare utmärkta Mikael Mäkelä i målet. Joacim Broman lyckades bra i anfallet, medan Robin Granlund fortsätter ta för sig.

– Nog gick det ganska bra, men lite oövertänkta skott kom det ibland. Det som jag är mest nöjd med är ändå vårt försvar, sade Granlund.

Också i BK-målet spelade Bogdan Klepa mycket stabilt, medan Oscar Kihlstedt var tongivande av utespelarna. Topias Laines mål var också viktiga för Karislaget.

Nästa match spelas på onsdag i Britas.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning