Förlängd öppethållning på skattebyråerna

Bild: Lehtikuva / Markku Ulander

I januari håller skattebyråerna öppet till klockan 18, eftersom det är många som vill göra ändringar i sina skattekort.

Fram till den 18 januari håller skattebyråerna öppet till klockan 18. På byråerna kan man be om råd angående sitt skattekort eller använda en kundterminal för att själv göra ändringar och skriva ut ett nytt.

– Skattekortet duger oftast utan ändringar, men det lönar sig ändå att kontrollera de inkomster och avdrag som ligger som grund för skatteprocenten. Det är mest praktiskt att göra de ändringar som behövs på nätet, säger Harriet Mallenius, kundhandledningschef på Skatteförvaltningen, i ett pressmeddelande.

Med de längre öppethållningstiderna vill Skatteförvaltningen (www.skatt.fi) göra det möjligt för så många som möjligt att få hjälp med de frågor de har om skattekortet. Inloggningen i tjänsterna sker med nätbankskoder.

Den förlängda öppethållningen gäller även chatten på webbtjänsten Skattekort på nätet. Chatten är öppen måndag till torsdag till klockan 19. Vanligtvis har chatten öppet klockan 9–16.15.

Den förlängda öppethållningen på skattebyråerna gäller popup-byrån i Gloet i Helsingfors samt byråer i Träskända, Tammerfors, Åbo, Uleåborg och Vasa.