Förlaget M hoppas mässan ändrar åsikt

Bild: Pressbild

Också på Förlaget hoppas man att Göteborgsmässans administratörer skall ändra åsikt i fråga om Nya Tider, efter alla diskussioner med förläggare och författare som inte är villiga att delta i en mässa med högerextremister.

På Förlaget M samlades man till möte på måndagen för att diskutera de svenska författarnas bojkott av Göteborgsmässan på grund av högerextrema Nya Tiders deltagande, säger förläggare Tapani Ritamäki.

– Vi bestämde att vi vill höra hur våra författare förhåller sig till att delta i mässan. Vi diskuterade möjligheter att agera och kom fram till att vi tar kontakt med de personer som koordinerar det finlandssvenska mässdeltagandet och ber dem handla.

Också på Förlaget hoppas man att företaget bakom Bok och Bibliotek efter alla diskussioner skall komma fram till att högerextremistiska Nya Tider inte kan ställa ut på mässan.

– Nu väntar vi på svar under de närmaste dagarna av de av våra författare som inbjudits att delta i program på Bok och Bibliotek och avgör sedan hur vi går vidare i saken.

En nästan skuldfri bostad ger dig flera möjligheter i din ekonomi

Ett omvänt bostadslån innebär utnyttjande av den förmögenhet man har fast i sin bostad. Om man känner att pensionen inte räcker till och besparingar sitter i väggarna, kan man frigöra medel genom att ta banklån på upp till hälften av bostadens värde. 25.4.2019 - 10.46