Förkrossad mamma vänder sig till Trump

Bild: EPA/CRISTOBAL HERRERA

En förtvivlad mamma som förlorat ett barn tittar rakt in i tv-kameran och skriker, till USA:s president:– Gör något. Något måste ske. Våra barn behöver säkerhet!

Hennes 14-årige dotter Alyssa var en av de 17 personer som sköts ihjäl på gymnasiet i Florida på onsdagen av en före detta elev på skolan. Under en uppmärksammad intervju i tv-kanalen CNN kräver Lori Alhadeff att president Donald Trump gör något åt vapnen i landet.

– En beväpnad person, en galen person, går bara rakt in på skolan, tar sönder ett fönster på mitt barns dörr och börjar skjuta, skjuta på henne, säger Lori Alhadeff, medan hon kämpar mot tårarna.

– President Trump, du undrar vad du kan göra? Du kan göra så att vapnen inte hamnar i dessa barns händer.

Mammans känslosamma tal får CNN:s nyhetsankare Brooke Baldwin, som sänder direkt utanför skolan, att börja gråta.

Klippet har rört många amerikaner till tårar, och det används av vapenmotståndare i sociala medier för att kritisera USA:s vapenpolitik. Andra kritiserar tv-kanalen för att exponera en chockad förälder.

– Jag har just använt de senaste två timmarna till att förbereda min dotters begravning. President Trump, gör något, skriker Lori Alhadeff i direktsändning, medan rösten knappt håller ihop längre.

I ett tal efter skolskjutningen talade Trump om vikten av säkerhet på skolor och att uppmärksamma psykisk ohälsa, men han nämnde inget om vapen.

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00