Föremål kastades och fönster krossades under demonstration i Helsingfors

Demonstrationen skingrades efter ungefär en timme. En person har gripits misstänkt för skadegörelse då ett fönster krossades. Bild: Peter Buchert

Fyra fönster slogs sönder i samband med en demonstration vid Turkiets ambassad i Helsingfors på måndagen. Polisen spärrade av området och ber nu om vittnesmål.

Fyra fönsterrutor krossades i ett bostadshus vid Turkiets ambassad under en demonstration på måndagskvällen. Polisen spärrade av området i Brunnsparken, och meddelade att man var beredd att ta till maktmedel eftersom demonstranterna inte lydde order.

Efter ungefär en timme hade demonstrationen skingrats och en person greps misstänkt för skadegörelsen. Två polisanmälningar upprättades.

Helsingforspolisen ber nu de som har sett händelsen ta kontakt.

– Vi utreder de exakta händelserna och ser på ärendet som skadegörelse, säger förundersökningsledare Mika Helminen i ett pressmeddelande.

Enligt polisen fanns ungefär 250 personer i demonstrationståget som startade vid Kamptorget vid 16-tiden på eftermiddagen. Demonstranterna protesterade mot den turkiska offensiven i Syrien och krävde att Turkiet skulle dra sig bort från de kurdiska områdena i landet.

Artikeln har uppdaterats.

Aktia Aktiecertifikat Renare Europa ger tidsenlig diversitet åt placeringsportföljen

Mer läsning