Föredömligt pigg lördagsunderhållning

Lika som bär. Jarkko Tamminen och Paula Koivuniemi upprepar sin ploj från Nelonens imitationsshow Big Bang! 2015. Bild: Mtv3

Det är stor show när Jarkko Tamminen med gäster imiterar kändisar och framför hits i Hartwallarenan. På tv fungerar det också.

Jarkko Tamminen Stars Show XXL sänds i MTV3 lördagar kl. 21.30, repris Sub onsdagar kl. 21.30.

I kväll har två nya halvtimmesunderhållningar premiär i MTV3: improvisationslekprogrammet Älä jäädy och imitationsshowen Jarkko Tamminen Stars Show XXL. Av dessa är den sistnämnda utropstecknet: en två timmar lång arenashow inspelad på Hartwallarenan den 25 november i fjol, nu nerklippt till fyra halvtimmesavsnitt på tv.

Det här är ett exempel på hur en stor arenashow även går genom rutan. Här sparas inte på krutet. Tempot är högt och det är bra energi när över fyrtio finländska kändisar imiteras och hitlåtarna avlöser varandra. Och det är hög klass på både imitationerna och musikframträdandena.

Åtta dansare står på scen, och gästartisterna avlöser varandra, i kvällens avsnitt Joonas Nordman, Aira Samulin och Roope Salminen. Laura Voutilainen hjälper Jarkko Tamminen inte bara med sången utan också med imitationerna.

De kända personer som imiteras är de som brukar imiteras, i kväll bland annat Tarja Halonen, Kimi Räikkönen och Hjallis Harkimo samt en rad finska artister som J. Karjalainen, Robin och Katri Helena. Musikstyckena som försetts med nya texter är kända, mestadels inhemska, hits av nyare och äldre datum.

Malin Slotte TV-redaktör

Fräscht grepp på bostadsmarknaden tilltalar unga

17.5.2019 - 16.03