Fördel Dicken inför returen mot HC Berchem

Mikael Mäkelä var på spelhumör då Dicken slog HC Berchem Bild: FSC Media

Dicken tog ett steg mot kvartsfinal i Challenge Cup då laget slog HC Berchem i den första åttondelsfinalen.

Drumsölaget Dicken ser ut att trivas i sina internationella matcher den här säsongen. Laget står med ena foten i kvartsfinal i Challenge Cup sedan HC Berchem föll i den första åttondelsfinalen med 28–24.

Dicken har valt att spela båda matcherna i Luxemburg och utifrån den första matchen kan det ekonomiskt motiverade valet se ut att vara rätt.

Dicken var steget före i lördagens match direkt från start och trots att laget inte kom upp till sin toppnivå skapade man sig ett mycket bra utgångsläge inför söndagens returmöte i Luxemburg.

Mikael Mäkelä stod, precis som i matcherna mot Partizan Belgrad i den föregående omgången, för en fantastisk insats mellan stolparna och han noterades för kring 20 räddningar i matchen. Det var inte bara en eller två gånger frustrationen lyste i hemmaspelarnas ansikten efter att Mäkelä räddat skott av dem.

Framåt tog Benny Broman stort ansvar både som spelmotor och som målskytt och han blev främsta målskytt med hela åtta fullträffar.

Resultat

Challenge Cup

HC Berchem–Dicken 24–28 (13–19)

Benny Broman 8, Oskar Monnberg 3, Tadas Stankevicius 3, Anton Remy 3, Filip Söderlund 3, Joacim Broman 3, Robin Granlund 3, Timmy Thor 1.

Bli kock i Axxell

Svenskfinlands kändaste kock, Micke Björklund, har trätt in som mentor och mecenat för Axxells kockutbildning i Karis, för kockutbildningens framtid och Finlands matkultur. 8.10.2019 - 11.40

Mer läsning