Fördel BK-46 inför övre slutserien

Sebastian Säkkinens mål med sex sekunder kvar av matchen mot Dicken betydde att BK-46 tog hem segern i grundserien. Bild: Lina Enlund

BK-46 inleder den övre slutserien med tre poäng efter att laget säkrade grundseriesegern i slutsekunderna.

Sebastian Säkkinens segermål med sex sekunder kvar på klockan i onsdagens handbollsligamatch mot Dicken betyder att BK-46 tog hem segern i grundserien och inleder den övre slutserien med tre poäng.

Dicken slutade tvåa och har två poäng då den övre slutserien kör i gång medan regerande mästarna Cocks har en poäng och Sjundeå IF inte en enda.

BK-46 har imponerat stort den här säsongen. Laget slog Cocks på bortaplan och spelade oavgjort mot Riihimäkilaget hemma och mot Dicken blev det förlust borta men seger i hemmamatchen då grundseriesegern stod på spel.

Karislaget visade också i cupfinalen att man kan avgöra viktiga matcher på slutet då man spelade hem segern mot Dicken. Jac Karlsson har spelat en avgörande roll i Karislagets framfart och i BK har man ställt in siktet på mästerskapet. Senast BK vann guld var våren 2006.

I den nedre slutserien är det HIFK som inleder med fyra poäng medan Grankulla IFK fått ett rejält lyft under nygamla tränaren Mikael Källmans ledning. GrIFK slog ÅIFK i den sista grundserieomgången och steg till sexa i tabellen medan Åbolaget var sjua och Pargas IF åtta.

De två främsta lagen i övre slutserien avancerar direkt till semifinal medan trean i övre slutserien möter tvåan i nedre slutserien och fyran i övre slutserien ställs mot ettan i den nedre slutserien i kvartsfinalerna.

Rättelse: Laget som vann grundserien får tre poäng med sig till slutspelet, tvåan får två osv. Tidigare stod det att ettan skulle få fyra poäng.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning