Fördel BK-46 inför övre slutserien

Sebastian Säkkinens mål med sex sekunder kvar av matchen mot Dicken betydde att BK-46 tog hem segern i grundserien. Bild: Lina Enlund

BK-46 inleder den övre slutserien med tre poäng efter att laget säkrade grundseriesegern i slutsekunderna.

Sebastian Säkkinens segermål med sex sekunder kvar på klockan i onsdagens handbollsligamatch mot Dicken betyder att BK-46 tog hem segern i grundserien och inleder den övre slutserien med tre poäng.

Dicken slutade tvåa och har två poäng då den övre slutserien kör i gång medan regerande mästarna Cocks har en poäng och Sjundeå IF inte en enda.

BK-46 har imponerat stort den här säsongen. Laget slog Cocks på bortaplan och spelade oavgjort mot Riihimäkilaget hemma och mot Dicken blev det förlust borta men seger i hemmamatchen då grundseriesegern stod på spel.

Karislaget visade också i cupfinalen att man kan avgöra viktiga matcher på slutet då man spelade hem segern mot Dicken. Jac Karlsson har spelat en avgörande roll i Karislagets framfart och i BK har man ställt in siktet på mästerskapet. Senast BK vann guld var våren 2006.

I den nedre slutserien är det HIFK som inleder med fyra poäng medan Grankulla IFK fått ett rejält lyft under nygamla tränaren Mikael Källmans ledning. GrIFK slog ÅIFK i den sista grundserieomgången och steg till sexa i tabellen medan Åbolaget var sjua och Pargas IF åtta.

De två främsta lagen i övre slutserien avancerar direkt till semifinal medan trean i övre slutserien möter tvåan i nedre slutserien och fyran i övre slutserien ställs mot ettan i den nedre slutserien i kvartsfinalerna.

Rättelse: Laget som vann grundserien får tre poäng med sig till slutspelet, tvåan får två osv. Tidigare stod det att ettan skulle få fyra poäng.

Ett​ ​hem​ ​med​ ​historia,​ ​och​ ​en​ ​önskan​ ​att​ ​bevara​ ​det​ ​gamla

Många drömmer om ett hem med en lång historia och spännande anekdoter, men för Michaela Borup och Mathias Furuhjelm är det verklighet. 2.4.2020 - 00.00

Mer läsning