Förbjud ovaccinerade att vistas i folksamlingar

Svaret på min insändare (HBL Debatt 13.11) kom snabbt och bekräftar mitt påstående att vaccinvägrarna tänker bara på sig själva, inte på sina medmänniskor. En intervjuad barnmorska (HBL 14.11) skryter att hon aldrig har varit rädd. Själv är jag mycket rädd att bli smittad och därigenom riskera att föra coronan vidare till en medmänniska. Barnmorskan tycker att det är ofattbart att någon måste ta sprutor bara "för att skydda äldre människor". Nåja, nog skall vi gamla gallras bort efterhand, men kanske ändå inte så här medvetet.

Nog om vägrarna. Jag skulle hellre diskutera konspirationsteorierna. Jag skulle gärna vilja veta vem som skapar dem och vem sprider dem. Det finns säkert inhemska, man behöver inte hänvisa till teorierna om Bill Gates?

Varför gör myndigheterna, regeringen, ingenting? Det minsta den kan göra är att förbjuda och hindra ovaccinerade att vistas på vårdinrättningar och i folksamlingar. Coronafallen ökar oroväckande. Vår hälsa är för oss viktigare än politikernas återval.

Bror Hagström, Jakobstad

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Diamanter är det ultimata vintageköpet

Mer läsning