Förbättrad omsättning men sämre lönsamhet för Altia

En stor del av de starka alkoholdryckerna i Finland tillverkas på Altias fabrik i Jalasjärvi. Bild: Ari Sundberg/SPT

Alkoholbolaget Altias omsättning förbättrades, men rörelsevinsten sjönk i jämförelse med fjolårets resultat visar delårsrapporten för det tredje kvartalet.

Omsättningen växte med 1,3 procent till 249,5 miljoner euro, vilket efter justeringen av valutakursdifferenser är en 2,1 procents tillväxt i jämförelse med fjolårets siffror. Rörelsevinsten under det tredje kvartalet var 5,3 miljoner euro, vilket är en nedgång med 1,3 miljoner euro då vi jämför med motsvarande resultat i fjol.

– Priset på korn har sjunkit till en normal nivå under det tredje kvartalet, vilket kommer att gynna lönsamheten under det fjärde kvartalet, säger Altias vd Pekka Tennilä i ett pressmeddelande.

Bolagets prognos för återstoden av året förblir oförändrad, trots den växande försäljningen i Sverige och Norge, uppger Altia i pressmeddelandet.

Kim Herold: ”Motorsängen hjälper mot snarkningarna”

Musikern Kim Herold, även känd från tv-programmet Selviytyjät, har märkt att en bra säng gör det lättare att återhämta sig och att den till och med förebygger idrottsskador. 4.11.2019 - 00.00

Mer läsning