För tråkiga böcker för humorpris

Litteraturpriset består av en låda champagne och en gris som döps till samma namn som den vinnande boken.Bild: Mostphotos

Storbritanniens enda litterära humorpris ställs in i år. Orsaken? Ingen av årets böcker var tillräckligt rolig för att komma ifråga för priset, skriver The Guardian.

The Bollinger Everyman Wodehouse prize, som har delats ut sedan 2000, går till den bok som "bäst fångar den humoristiska ådran" hos författaren PG Wodehouse. Denne gjorde sig känd för språkligt ekvilibristiska och roliga böcker, flera av dem med den lätt förvirrade aristokraten Bertie Wooster och hans intelligente betjänt Jeeves i fokus.

Men i år var det ingen av de 62 inskickade böckerna som lyckades locka juryn till skratt.

– Vi ser fram emot att överlämna ett större hopslaget pris nästa år till en vansinnigt rolig bok, säger juryordförande David Campbell till tidningen.

Till saken hör att priset består av en låda champagne och att en ovanlig gris döps till samma namn som den vinnande boken. Nästa år kan vinnaren alltså se fram emot väldigt mycket bubbel och en extra stor gris.

Bland tidigare pristagare finns exempelvis Terry Pratchett.

Plast- och luktfria målfärger av förnyelsebara naturoljor

För fempersonersfamiljen i Malax var valet av Uulas färger enkelt. Inhemska, naturenliga, luktfria, utsläppsfria samt utmärkt service och personal är det som ligger överst. Att färgerna är enkla att stryka på och färgvärlden varm, vacker och harmonisk bidrar till helheten. 4.12.2018 - 09.08