Helsingfors sätter fart på rekrytering av dagispersonal

Bild: HBL/Arkiv/Evy Nickström

För att råda bot på bristen av barnträdsgårdslärare i Helsingfors inför staden ett nytt sporrande engångsarvode på 1 000 som betalas ut till nyanställda barnträdgårdslärare efter prövotiden på sex månader.

För närvarande arbetar cirka 1 400 fastanställda barnträdgårdslärare i Helsingfors stad. Staden söker ordinarie barnträdgårdslärare och specialbarnträdgårdslärare till 260 uppdrag. Lönenivån för barnträdgårdslärare i Helsingfors är den samma som i de övriga kommunerna i huvudstadsregionen och i genomsnitt i hela landet.

I belöningssystemet för barnträdgårdslärare ingår också alla andra avlönings- och belöningsformer som ansluter sig till Helsingfors stads belöningssystem. Helsingfors följer också ett resultatpremiesystem för de anställda och staden erbjuder sina anställda personalförmåner, såsom personalbostäder.

I en insändare i Helsingin Sanomat den 7 mars förnekade personalcheferna i Helsingfors, Esbo och Vanda att det mellan städerna skulle finnas ett avtal om barnträdgårdslärarnas löner. Personalcheferna konstaterar att grunden för avlöningen finns i de kommunala tjänste- och arbetskollektivavtalen och att varje kommun därtill har egna system för löner och belöningar.

https://www.hs.fi/mielipide/art-2000005593596.html

Hur du hittar det bästa lånet för dig

Den som någonsin har tecknat ett lån är förmodligen plågsamt medveten om hur svårt det kan tyckas vara att hitta rätt lån. Vad är det då som avgör om ett lån är bra eller inte? 17.9.2018 - 00.00