För knappt sju euro får du alla artiklar på HBL.fi

HBL:s chefredaktör Susanna Landor. Bild: Richard Nordgren

Från och med i dag tar HBL betalt för digitalt innehåll på sajten HBL.fi. Betallösningen innebär att en del av artiklarna endast kan läsas av prenumeranter.

Förutom vårt premiuminnehåll kommer du som läsare också i fortsättningen att hitta innehåll som är gratis på sajten.

– Innehållet är kärnan i vår verksamhet. Sedan får var och en välja om man vill läsa HBL som papperstidning eller via smarttelefonen, datorn eller läsplattan, säger chefredaktör Susanna Landor.

Premiummodellen är en satsning på betalande kunder.

– På sajten publicerar HBL artiklar som är unika och som ger våra prenumeranter ett mervärde. För den som vill bli digital prenumerant erbjuder vi ett verkligt förmånligt alternativ.

För att kunna läsa premiuminnehållet bör du ha ett digitalt konto. Om du redan prenumererar på papperstidningen eller har en digital prenumeration fungerar ditt gamla konto förutsatt att det är kopplat till din prenumeration. Var vänlig och kontakta kundservice om ditt digitala konto inte är kopplat till din prenumeration. Kontaktuppgifterna hittar du på https://www.hbl.fi/kundservice/.

Om du inte lyckas logga in och har glömt ditt lösenord så kan du byta ditt lösenord på sidan https://www.hbl.fi/losenord/

Om du inte har ett konto och vill läsa premiumartiklar kan du skapa ett konto i samband med att du öppnar en premiumartikel. Alternativt kan du välja prenumerera uppe i högra hörnet på HBL.fi.

HBL Premium kostar 6,90 euro per månad och ger tillgång till alla artiklar på HBL.fi. Pappersprenumeranter har tillgång till allt digitalt material.

Du kan också prenumerera på nyhetsappen HBL 365 för 14,90 euro per månad. Då får du även e-tidningen, editionen HBL Morgon samt e-tidningarna Östnyland och Västra Nyland.

Vilka artiklar är enbart för prenumeranter?

– Våra unika artiklar och större satsningar är premiuminnehåll, medan allmänna nyheter precis som nu är öppet innehåll. Med en digital prenumeration har man förstås enkelt tillgång till allt, och har du redan nu en pappersprenumeration ingår också allt, säger Landor.

Varför gör HBL det här?

– Vi vill bygga en digital innehållsaffär och en hållbar ekonomi för framtiden och ser det som ett sätt att säkerställa att vi också i fortsättningen kan göra journalistik av hög kvalitet. Det här är ju ingenting som är unikt för HBL och de andra tidningarna inom KSF Media-gruppen, utan en vedertagen lösning som många mediehus med oss valt att införa. Samtidigt finns en rättviseaspekt här: Det är orättvist mot pappersprenumeranterna att den som läser digitalt får tillgång till allt innehåll gratis.

Du hittar prenumerationssidan här.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning