Folkomröstning om Beckhams stadion i Miami

David Beckham Bild: AFP / Lehtikuva / Martin Bureau

När USA går till mellanårsval i höst står David Beckham på röstsedeln. Eller i alla fall hans stadionplaner. Miamis styrande har klubbat att en folkomröstning ska avgöra om fotbollsstjärnan får bygga en MLS-arena i staden.

Engelsmannen och hans affärspartner har i flera år drivit idén om att etablera en ny klubb för fotbollsligan MLS i Miami. Den senaste planen går ut på att bygga en arena med 25 000 sittplatser där golfklubben Melreese Country Club nu ligger, "vägg i vägg" med flygplatsen. Projektet lockar också med ungdomsplaner, ett hotell med 750 rum och en park för allmänheten.

Jorge Mas, som arbetar ihop med Beckham, förklarar att man ska ordna alternativa arrangemang för golfspelarna, och att det offentliga dessutom slipper saneringskostnader beräknade till 35 miljoner dollar på platsen.

Väljarna får den 6 november avgöra om satsningen ska kunna gå vidare. Ett eventuellt avtal, som skulle låta Beckhams grupp hyra området i 99 år, måste dock sedan i så fall också godkännas av stadens styrande.

Den nu 43-årige Beckham avslutade sin aktiva karriär 2013, efter att de sista åren bland annat ha spelat för Los Angeles Galaxy.

Beställ Veckans kulturplock!

Ett plock från Kulturen varje fredag i din e-post.

Efterfrågan ökar men under svåra tider är det upp till bevis för private banking-tjänster

Mer läsning