Folkkär svensk tv-värd går ut och erkänner sexism och tafsande

Bild: Wikimedia Commons

Den 59-åriga av svenska TV4-tittare omtyckta profilen Martin Timell går nu ut i kvällstidningen Expressen och erkänner att han behandlat kvinnor illa och att han dragit sexistiska skämt.

– Jag har inte fattat att jag har gjort folk jävligt illa. Jag har inte fattat att mitt beteende har varit grovt föråldrat, säger tv-profilen Martin Timell till Expressen.

Anklagelserna gäller bland annat sexistiska, rasistiska och homofoba skämt under inspelningarna av program som Äntligen hemma och Deal or no deal. Samt att han tafsat en tv-spelsexpert på baken i kön till en frukostbuffé. Han erkänner både tafset och skämten.

– Jag har inte tänkt på hur kvinnor har uppfattat det här. Inte en sekund.

Dessutom beskylls han för att ha behandlade en kvinnlig assistent kränkande i en badtunna. Men just det fallet vill han inte kommentera nu. Assistenten ska sedan ha fått höjd lön av produktionsbolaget för att hålla tyst om händelsen.

Tidningen Metro skriver även att en kvinnlig programledare anklagar Timell för att ha blottat sin penis för henne på en tv-gala. Inte heller det här kommenterar Timell för Expressen.

Timell har tagits ur tjänst och programmet Äntligen hemma är borta från tv-tablån.

– Jag är chockad över att jag har gjort så mycket fel. Jag har alltid gått in för att roa, dra skämt som ibland har gått över gränsen. Det blev en chock för mig. Jag måste revidera hela min approach, säger han till tidningen.

Han kommer nu att kontakta kvinnor och be om ursäkt. Han planerar också att gå i terapi.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning