Folk skramlar för ny soffa till Musk

Tesla-chefen Elon Musk kan kanske snart sova ut på en skönare soffa när han jobbar sent på fabriken där Model 3 tillverkas. Arkivbild. Bild: EPA/BEN MACMAHON

Entreprenören och Teslachefen Elon Musk kan snart få en ny soffa. När företagsledaren deltog i tv-programmet " CBS this morning " visade han upp sin befintliga soffa i fabriken där bilmodellen Model 3 tillverkas.

– När saker och ting verkligen blir intensiva har jag inte tid att gå hem och duscha och byta om, så jag sover här, sade Musk i inslaget.

– Förra gången jag var här sov jag bokstavligen på golvet, för soffan var för smal. Det är fruktansvärt, det är ingen bra soffa, fortsatte Musk.

På internet fick Musk medhåll i att den enkla soffan inte är en värdig sovplats. En insamling för att köpa in en ny inleddes snabbt och dess mål på 1 000 dollar passerades strax med råge därefter, och är i skrivande stund uppe i omkring 6 500 dollar, motsvarande 5 300 euro.

Om Musk inte tar emot soffan skänks pengarna till välgörenhet, uppger Ben Sullings, som startat insamlingen.

Trädgårdsstaden har kvar sin charm

På 1950-talet gjorde den moderna trädgårdsstaden Hagalund finländsk stadsplanering världsberömd. I dag är det både gammalt och nytt boende som får bostadsköpare att vända sina blickar hitåt. 3.9.2019 - 09.17

Mer läsning