Folk skramlar för ny soffa till Musk

Tesla-chefen Elon Musk kan kanske snart sova ut på en skönare soffa när han jobbar sent på fabriken där Model 3 tillverkas. Arkivbild. Bild: EPA/BEN MACMAHON

Entreprenören och Teslachefen Elon Musk kan snart få en ny soffa. När företagsledaren deltog i tv-programmet " CBS this morning " visade han upp sin befintliga soffa i fabriken där bilmodellen Model 3 tillverkas.

– När saker och ting verkligen blir intensiva har jag inte tid att gå hem och duscha och byta om, så jag sover här, sade Musk i inslaget.

– Förra gången jag var här sov jag bokstavligen på golvet, för soffan var för smal. Det är fruktansvärt, det är ingen bra soffa, fortsatte Musk.

På internet fick Musk medhåll i att den enkla soffan inte är en värdig sovplats. En insamling för att köpa in en ny inleddes snabbt och dess mål på 1 000 dollar passerades strax med råge därefter, och är i skrivande stund uppe i omkring 6 500 dollar, motsvarande 5 300 euro.

Om Musk inte tar emot soffan skänks pengarna till välgörenhet, uppger Ben Sullings, som startat insamlingen.

Annons: Förvaringstjänster ny nisch för Grabbarna Flytt

Finlandssvenska företaget Grabbarna Flytt har på sina fem år vuxit så det knakar. Förutom flyttservice och logistiska tjänster åt både privathushåll och företag kan man som nyhet nu också erbjuda förvaring. 14.2.2020 - 10.44

Mer läsning