Folk litar mest på SFP:s vallöften och minst på Sannfinländarna

Finländarna har inte mycket förtroende för vare sig Blå framtid (Blå) eller Sannfinländarna (SF), medan Svenska folkpartiet (SFP) och Socialdemokraterna (SDP) anses vara pålitligast.

Av finländarna tror 39 procent helt eller i någon mån på SFP, medan 41 procent är skeptiska, enligt en undersökning som Kantar TNS har gjort för Kommunbranschens utvecklingsfond, skriver fonden i ett pressmeddelande. 39 procent litar på SDP, men enligt utvecklingsfonden är det 49 procent som inte tror på SDP:s vallöften.

Minst litar folk på Sannfinländarna och Blå framtid, som båda var pålitliga enligt endast 18 procent av finländarna.

Vänsterförbundets anhängare litade mest på det egna partiet, 90 procent av anhängarna litade helt eller delvis på partiets vallöften, och sedan följer Samlingspartiet, 88 procent, och Centern med 85 procent.

Sannfinländarna hade ändå den största andelen anhängare som litar helt och hållet på partiets löften, 31 procent litar helt på det egna partiet, jämfört med 28 procent för Vänsterförbundet.

Så mycket litar finländarna på partierna

Kommunbranschens utvecklingsfond jämförde skillnaden mellan hur många som litar på ett parti med hur många som inte litar på partiets vallöften. Jämförelsetalet fås genom att subtrahera procenten skeptiska finländare från procenten som litar på partiet.

SFP -2.

SDP -10.

De gröna -12.

Samlingspartiet -13.

Kristdemokraterna -17.

Vänsterförbundet -22.

Centern -35.

Blå framtid -48.

Sannfinländarna -52.

Fem saker att komma ihåg när du ansöker om konsumtionskredit:

Ett lånebeslut från en ansvarsfull långivare är en försäkran om att du vågar ta lånet och att det inte kommer att leda till problem. Det viktigaste för konsumenten är att den egna ekonomin klarar av att betala tillbaka lånet. En ansvarsfull långivare tar hänsyn till detta. Fastän räntesatserna verkar svåra att förstå, lönar det sig att fästa uppmärksamhet vid långivarens ansvarsfullhet. 20.7.2018 - 00.00