Fölisöns restaurang öppnar igen

Den över hundra år gamla restaurangbyggnaden "Seurasaaren Kruunu" har varit stängd för renovering och slår upp sina dörrar nästa onsdag.

Efter öppningsdagen den 29 maj är kaféet öppet varje dag under sommaren klockan 10–20. Samtidigt får restaurangen en ny krögare, KF- Restaurants som sedan tidigare driver bland annat Vessel Bistro & Burger på Busholmen.

Förutom kaféprodukter serverar restaurangen en à la carte-meny, och på helgerna dukas ett stort skärgårdsbord upp i den gamla trävillan. Den nya krögaren siktar också på att locka flera fest- och företagsgäster med olika aktiviteter som skogsyoga och olika äventyrsspel i området.

Byggnaden ritades av Frithiof Mieritz 1890, och en stor del av festsalens inredning är fortfarande ursprunglig. Den nyare kafédelen färdigställdes inför olympiska spelen 1952.

Festsalen har fått behålla sin ursprungliga interiör. Bild: Kassiopeia Hotels & Restaurants

……

Rättelse 23.5 2019 kl 13.09: Krögaren heter KF-Restaurants, inte FK-Restaurants. Festsalen finns på första våningen.

Pippi skuttar omkring på Finns sommarteater

Pippi Långstrump, Pippilotta Viktualia Rullgardina Krusmynta Efraimsdotter Långstrump, är en av Astrid Lindgrens mest kända och populära figurer. Sommaren 2019 skuttar hon omkring på Finns sommarteaters (tidigare Glims sommarteater 1973-2005) scen i Esbo till Georg Riedels välkända musik. Senast spelades Pippi på Finns år 2006 och det var alla tiders publiksuccé på sommarteatern med nästan 6000 åskådare! Då spelades huvudrollen av Josefin Silén, som sedan dess utbildat sig till musikalartist i Sverige och i höst spelar Esmeralda i Ringaren i Notre Dame på Tampereen Teatteri. 29.3.2019 - 07.54