Födde barn i koma – polis samlar in dna bland vårdare

Polisen utreder våldtäkt i samband med att en kvinna i USA har fött barn i koma. Arkivbild. Bild: TT-NTB Scanpix / Kallestad, Gorm

En kvinna som ligger i koma har fött barn i den amerikanska delstaten Arizona – varpå polisen har startat en våldtäktsutredning.

Hon bor på ett vårdhem och polisen har nu tagit ett dna-prov på barnet som kommer att jämföras med dna från alla hemmets manliga anställda.

Kvinnan hör till den amerikanska ursprungsbefolkningen och enligt ett uttalande från hennes närstående har hon legat i ett ihållande komatillstånd sedan över tio år tillbaka, vilket inte ska ha förändrats i samband med graviditeten eller födseln.

– När någon av dina närmaste har förlagts till palliativ vård, där de är som mest sårbara och beroende av andra, litar du på deras vårdare, säger Terry Rambler, ordförande för den grupp apacher som kvinna är en del av.

– Tyvärr var en av hennes vårdare inte att lita på och denne utnyttjade henne.

Kvinnans familj är djupt bestört av det som hänt, men barnet kommer att tas om hand med största kärlek, säger dess juridiska företrädare till The New York Times.

Mot en renare värld, ett flyttlass åt gången – ”Alla våra 150 röda bilar kör fossilfritt”

Mer läsning