FM-guld för Mäkäräinen

Kaisa Mäkäräinen var nöjd med sitt skytte i de blåsiga förhållandena. Bild: Tapani Rönkkö

Kaisa Mäkäräinen och Tuomas Harjula tog segrarna på sprintsträckorna i FM i rullskidskytte i Kontiolax. Mäkäräinen sköt prickfritt och vann med klar marginal före Nastassia Kinnunen och Mari Eder. Kinnunen sköt två bommar och var en och en halv minut bakom Mäkäräinen i mål.¨

– Jag avslutade ett tre veckor långt träningsläger för en vecka sedan. Jag har nog fortfarande inte riktigt återhämtat mig – benen har varit lite tunga de senaste dagarna, säger Mäkäräinen.

– Jag är nöjd med träningssäsongen. Förra veckan föll jag omkull med rullskidorna i ett träningslopp. Det har stört lite under den senaste dryga veckan att jag inte kunnat springa. Men det är inte värre än lite skrubbsår och blåmärken.

Tuomas Harjula vann något överraskande herrarnas FM-guld. Han vann före Olli Hiidensalo och Tero Seppälä efter att ha skjutit prickfritt.

Yrkesexamen från Prakticum öppnar många dörrar

Studier vid Yrkesinstitutet Prakticum ger nycklar till arbetslivet. Samtidigt kan det också vara en smidig inkörsport till fortsatta studier vid en yrkeshögskola. 4.12.2019 - 00.00

Mer läsning